onsdag 28 mars 2012

trädfällning

YES ! Har fått klartecken att dom 2 jätteträden som står alldeles intill stugan ska trafikverket avverka åt mig, dels så är dom halvdöda o fallfärdiga o sen skymmer dom förmiddagssolen på framsidan så jag är så glad för de beskedet. Hoppas att dom kommer ganska snart =P

Paveljong


Hittade denna superfina paveljong på clas ohlssons till ett bra pris så har beställt efter en sån, tror den blir jättefin o perfekt att ha i stugan

fredag 23 mars 2012

köksrenoveringen har börjat på allvar...härligt !!





I måndags började snickarna bygga på riktigt o idag passade jag på att göra ett litet hembesök för att kolla in läget, o dom har helt klart jobbat på bra under mån o tisdagen. Golven i köket o sovrummet har dom riktat upp o jämnat till o isolerat o lagt ny spånskiva så golvet kändes o såg så släta o fina ut, förr så lutade det hela 7 cm från ena hörnet till de andra. Väggarna har dom också påbörjat att rikta upp o dom ska också isoleras innan pärslsponten ska sättas.

måndag 19 mars 2012

fornlämningar från 1840 eller ??





Huset är ju byggt 1840 och jag gjorde en del intressanta fynd medans vi rev o hade kommit in till timmerstommen, gamla trasmattor,jord,halm o tygbitar var instoppade mellan timmerstockarna o en skinnbit som faktiskt ser ut som en gammal sko...fantastiskt =) Jag ska spara bitarna o rama in dom o göra en liten tavla tror jag.

köket just nu

de har tagit många timmars jobb att riva bort 11 lager tapet o en fruktansvärt välspikad masonitskiva, och sen rensa bort all spik bara det tog en dag men de är de värt för de kommer bli så fint i slutändan.



köket just nu



Köket före renovering




här kommer lite bilder på hur de såg ut när jag övertog stugan. Alla inventarier ingick en hel del fina saker o möbler o en del skräp förstås. När jag började rensa ur så såg man hur ofräscht o slitet köket var, byns råttorn må ha haft nödår för kökskåpar o väggar var gnaggade på o massa råttpiss o skit överallt så förra helgen o i helgen rev vi ut hela köket o lilla sovrummet nere ända in till timmerstommen o alla golv osv nu ska de totalrenoveras o bli ett lantligt kök med porslinsho, pärlspontväggar o ett gammeldax hörnskafferi.